Over ons

Het ontstaan van Pythia

Het ontstaan van Pythia

Begin 2013 gestart met het organiseren van een filosofische bijeenkomst voor een groep van 25 deelnemers in Diepenheim. Een spontaan initiatief van ons beiden naar aanleiding van onze cursus filosofie. Tijdens deze cursus ontdekten wij dat filosofie niet alleen interessant maar ook heel toegankelijk is.

Het opdoen van kennis is voor ons belangrijk, maar evenzeer het delen van deze kennis.

Op basis van de enthousiaste reacties van de deelnemers hebben wij toen het plan opgevat om hier mee door tegaan en regelmatig bijeenkomsten te organiseren. Zo is Pythia ontstaan, filosofie voor alledag.

Wij organiseren gemiddeld 4 x per jaar een bijeenkomst  over herkenbare onderwerpen, die zowel jong als oud raken. De bijeenkomsten worden geleid door een spreker met een filosofische achtergrond. Het staat een ieder vrij om zijn/haar kennis tijdens de bijeenkomsten in te brengen.

De bijeenkomsten eindigen met een lunch, zodat er nog nagepraat kan worden.

Ook zorgen wij voor een mooie locatie, zodat eventueel een wandeling gemaakt kan worden.

Uitleg van de naam Pythia

Jeannette Freriks

Jeannette Freriks

Sinds 2011 parttime werkzaam als organisatie en HRM adviseur en daardoor tijd en ruimte gekregen voor andere aandachtsgebieden. Ik ben in veel verschillende onderwerpen  geïnteresseerd. Denk aan geschiedenis, cultuur en natuurlijk filosofie. Naast het organiseren van filosofische bijeenkomsten ben ik ook actief als “maatje” (begin 2015) met het begeleiden van jongeren die dreigen in de knel te komen en ben praktijk gastdocent bij de HAN (hogeschool Arnhem-Nijmegen) voor HRM studenten. In mijn vrije tijd volg ik cursussen op het gebied van cultuurgeschiedenis en astronomie voor amateurs.

CV Jeannette Freriks

Marijke Huijnen

Marijke Huijnen

Werkzaam geweest als Organisatie- en HRM-adviseur in semi-overheidsorganisaties waarvan de laatste jaren als zelfstandige. Nu actief als stervensbegeleider in de thuiszorg om de zwaarbelaste mantelzorger in die moeilijke periode te ontlasten. In India ondersteun ik op afstand maatschappelijk werkers bij de opvang van oudere vrouwen. Daarnaast organiseer ik samen met Jeannette filosofische bijeenkomsten en volg zelf ook diverse cursussen op het gebied van filosofie. Verder houd ik van wandelen, reizen, tuinieren, lezen en het onderhouden van sociale contacten.

CV Marijke Huijnen